Persondatapolitik

Læs venligst Persondatapolitik omhyggeligt.
Vi begynder med det grundlæggende, herunder et par definitioner, der skal hjælpe dig med at forstå denne Persondatapolitik. Mento (som i det følgende benævnes "Mento", “vi”, “os” eller “vores") er en online læringsplatform der tilbyder adgang til videokurser gennem streaming (som i det følgende benævnes "Tjenesten"), dette udbydes via webstedet www.mento.dk (som i det følgende benævnes “Hjemmesiden”). Mento er et dansk selskab.


Ikrafttrædelsesdato d. 2. januar 2019.

1. Generelt:

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig.
Når du benytter vores Hjemmeside indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker f.eks. ved alm. tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer eller undersøgelser, registrerer dig som bruger, øvrig brug af Tjenesten eller foretager køb via Hjemmesiden. Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, køn, alder, telefonnummer, email, adresse og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af profil.


2. Sikkerhed:

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

2.1 Formål:

Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig de videokurser, annoncer eller andet, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores Tjeneste og indhold.

2.2 Periode for opbevaring:

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

2.3 Videregivelse af oplysninger:

Data om din brug af Hjemmesiden, hvilke annoncer, du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. kan videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” nedenfor. Oplysningerne anvendes til målretning af annoncering.

Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

3. Indsigt og klager:

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til:

info@mento.dk

Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

4. Cookies:

4.1 Introduktion:

Når du besøger vores Hjemmeside indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre vores indhold og til at øge værdien af de annoncer, der vises på siden. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (se vejledning) og undlade videre brug af Hjemmesiden. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

4.2 Cookies:

Hjemmesiden anvender ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computers harddisk, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus. Det er muligt at slette eller blokere for cookies.

Se
vejledning her.

Hvis du sletter eller blokerer cookies vil annoncer kunne blive mindre relevante for dig og optræde hyppigere. Du kan desuden risikere at Hjemmesiden ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.


Desuden skelner man normalt mellem førsteparts-cookies og tredjeparts-cookies. Førsteparts-cookies afsættes af den side, som brugeren besøger. Tredjeparts-cookies, også kendt som tracking-cookies, afsættes af en tredjepart, som har elementer indlejret på den side, som brugeren besøger. Tredjeparts-cookies sættes blandt andet af webanalyseprogrammer som Google Analytics.

4.3 Førsteparts-cookies

På Mento bruger vi primært cookies til webanalyse med henblik på at optimere oplevelsen af hjemmesiderne.

Cookies fra vores Hjemmeside bruges konkret til at gemme hvilke sider du har set, samt hvor længe du var på hjemmesiden. Brugen af disse cookies kompromitterer ikke din sikkerhed ved at anvende vores hjemmesider.

4.4 Tredjeparts-cookies:

Google Analytics
Vi bruger Google Analytics til at analysere, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. Cookierne indsamler oplysninger om trafikdata, herunder din IP-adresse. Disse oplysninger, som ikke er personhenførebare, gemmes på Googles servere i USA. Fra Google Analytics får vi rapporter om aktiviteten på www.mento.dk. Google Analytics kan videregive oplysningerne til tredjemand, hvis loven kræver det, eller hvis tredjemand behandler oplysningerne på Google Analytics’ vegne.

Google Analytics sætter to typer cookies - En permanent cookie, der viser om brugeren er tilbagevendende, hvor brugeren kommer fra, hvilken søgemaskine der er brugt etc. Permanente cookies gemmes på din harddisk indtil de udløber, eller indtil du selv sletter dem. Sessions-cookies bruges til at vise, hvornår og hvor længe en bruger er på sitet. Sessionscookies udløber efter hver session, det vil sige, når du lukker din fane eller browser. Google Analytics sammenkører ikke din IP-adresse med andre oplysninger, Google Analytics ligger inde med.

Hjemmesiden ejes og publiceres af:

Mento
Nyrnberggade 31A, 3.
2300 København
S

Telefon: 61 69 38 93
Email: info@mento.dk


Mento - Keep learning!

Brug for hjælp?

Du er altif velkommen til at kotakte os med med evt. spørgsmål eller forespørgelser på samarbejde.

Mento IVS | Nyrnberggade 31A, 3. 2300 København N | CVR: 39798752